logo icoon

logo kme

De uit Spijkenisse afkomstige Vato Gonzalez heeft de afgelopen jaren, als grondlegger van de zogenaamde ‘Dirty House’ beweging, een omvangrijke en trouwe fanbase opgebouwd. In 2007 beleeft Vato Gonzalez zijn grote doorbraak in Nederland, wanneer hij besluit om de eerste mixtape uit de inmiddels befaamde ‘Dirty House’ reeks vrij te geven. De mixtape verspreidt zich als een razend vuurtje over het internet en blijkt een regelrechte hit te zijn bij het publiek, resulterende in meer dan 150.000 downloads.

 

Als zogenaamde ‘Do it Yourself’ artiest vergroot hij zijn onafhankelijkheid door het opzetten van zowel zijn eigen boekingskantoor ‘010 Bookings’, evenals het ‘Dirty House’ platenlabel en muziekuitgeverij. Zijn ‘Dirty House’ evenementenconcept is in de afgelopen jaren steeds groter en populairder geworden. In de afgelopen drie jaar heeft hij nog vier mixtapes uitgebracht, die gezamenlijk meer dan een half miljoen keer gedownload zijn. De internationale doorbraak van Vato Gonzalez volgde in 2011, wanneer zijn single ‘Badman Riddim’ zich ontpopt tot één van de grootste zomerhits en als nummer 7 in de officiële UK Top 40 binnenkomt. Taio Cruz vraagt hem vervolgens om zijn aanstaande single ‘Troublemaker’ te remixen en acts als Rizzle Kicks, Sway en Major Lazer volgen.

 

In 2012 brengt hij een plaat uit op het label van Fatboy Slim, Southern Fried Records, en werkt hij samen met Diplo voor de release van ‘Rasclat Riddim’. Ook lanceert hij samen met zijn online community de eerste ‘user-generated’ mixtape, ‘Army of Bastards’ en de zesde editie van de Dirty House mixtapes. Zijn single ‘Not A Saint’ bestormt begin 2013 de Britse hitlijsten en komt op nummer 20 de officiële UK Top 40 binnen; zijn tweede hit in Engeland. Tevens brengt hij de club hit ‘Cats Are Evil’ uit op Mad Decent.

 

Met ruim 300 optredens per jaar reist hij inmiddels de hele wereld over.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.