logo icoon

logo kme

Chuckie groeide op in Suriname en werd door vele muziekstijlen van dat land beïnvloed. Toen één van zijn vrienden dj werd, begon zijn interesse voor dit vak. Vanaf zijn dertiende begon hij thuis te experimenteren met het remixen. Langzaamaan bouwde hij zijn eigen platencollectie op.

 

In de zomer van 2009, had de Nederlandse DJ/producer Chuckie de eer om de award voor ‘Best Dance Artist’ te ontvangen op de jaarlijkse TMF Awards. Nadat hij de uitgebreide nominatielijst van Nederlandse dance artiesten overleefde, eindigde Chuckie in de top 4 genomineerden met collega’s zoals Armin van Buuren en Tiësto. Door de TMF Dance Award, te winnen onderstreept Chuckie zijn enorme succesvolle jaar dat hem per direct de status van ‘meest populaire dance artiest in Nederland’.

 

Chuckie beleefde een druk jaar en behaalde een aantal persoonlijke mijlpalen. Zijn performance op ‘Sensation’ in de Amsterdam ArenA in samenwerking met David Guetta was er daar één van. Tevens behaalde hij internationaal succes met hit singles als ‘Let The Bass Kick’ en ‘Aftershock (Can’t Fight The Feeling)’ en vele andere internationale projecten.

 

Een bizar detail van het winnen van de TMF Dance Award is dat Chuckie de respectievelijke nummers 1 en 2 DJ’s van de wereld overwonnen heeft, namelijk Armin van Buuren en Tiësto. Het winnen van deze award is een erkenning voor de toenemende populariteit van Chuckie’s typerende ‘Dirty Dutch Sound’ dat zich momenteel als een virus verspreid over de wereld.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.