logo icoon

logo kme

Mental Theo is bekend van zijn vele (Happy) Hardcore platen die hij medio jaren negentig met collega Charly Lownoise in elkaar draaide. Later bleek dat Theo geen muziek nodig heeft om mensen te entertainen. Op muziekzender TMF ontpopte hij zich tot een succesvol presentator en creëerde hij als eerste het fenomeen ‘hufter-televisie’.

 

Eind jaren tachtig heet hij nog gewoon Theo Nabuurs en werkt hij bij Arcade. Daar staat hij aan het prille begin van de hardcore. Enkele jaren later ontmoet hij Ramon Roelofs (Charly Lownoise), die net als Theo met een hoop muzikale ideeën rondloopt. Ze besluiten de krachten te bundelen en duiken samen de studio in.

 

Hun definitieve doorbraak komt in 1994 met de plaat ‘Wonderfull days’. Hits als ‘Stars’, ‘Together In Wonderland’ en ‘Hardcore Feelings’ volgen en maken van Charly Lownoise en Mental Theo internationale sterren. In 1995 treedt het tweetal in totaal 320 keer op.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.